FON deler gratis trådløse routere ud i Norden

by

Pressemeddelelse

23 november 2006

FON’s grundlægger Martin Varsavsky offentliggjorde i Stockholm i dag, at FON vil dele gratis routere ud til en værdi af cirka 360 kroner stykket i Danmark, Sverige og Finland de kommende uger. Tilbudet er tidsbegrænset og er efter ”først-til-mølle” princippet. Med routeren kan alle med bredbånd gøre internetforbindelsen trådløs, og få gratis adgang til internettet når de forlader hjemmet.

FON er et spansk foretagende, som arbejder på at bygge et internationalt netværk af trådløst internet for sine medlemmer. FON er på kort tid blevet verdens største WiFi-netværk med over 140.000 medlemmer. Medlemmerne deler overkapacitet af deres internetforbindelse til andre medlemmer og får til gengæld adgang til gratis, trådløst internet i de 144 lande, hvor der findes andre FON-medlemmer.

For at få FON til at virke, kræver det, at medlemmerne har en internetforbindelse hjemme samt en speciel router – en FON-router – som kobles på internetforbindelsen. Routeren har en pris på cirka 260 danske kroner inklusiv fragt og moms (markedsværdien for sådan en router vil typisk være cirka 360 kroner). FON’s grundlægger Martin Varsavsky offentliggjorde onsdag på SIME-konferencen i Stockholm, at FON nu har besluttet at bortgive FON-routeren gratis i Danmark, Sverige og Finland.

FON blev lanceret globalt ved SIME-konferencen sidste år. “Siden dengang har vi bygget verdens største trådløse netværk med 140.000 medlemmer. Nu vil vi være endnu større og forærer derfor routere fra og med nu og nogle uger frem til alle nye FONeros i Sverige, Finland og Danmark” sagde Martin Varsavsky under sin tale på SIME.

Tilbudet gælder i en begrænset tidsperiode, men der er endnu ikke sat en udløbsdato. Gratistilbudet – også kaldet La Fonera Promise – er tidligere løbet af stablen i lande som Tyskland og Sydkorea med en overvældende modtagelse. I Tyskland nærmer udgivelsen af router nr. 15.000 sig, og i Sydkorea har antallet passeret 10.000.

– “Det samme vil ske her i Danmark. Danskerne er meget teknisk kyndige og hurtige til at tage nye teknologier til sig. Samtidig har vi en stor udbredelse af internetforbindelser i Danmark. Jeg tror, der bliver rift om de gratis routere, FON har i tankerne at dele ud, og jeg vil råde alle danskere til at være tidligt ude. FON bliver uden tvivl Danmarks største WiFi-netværk, næsten allerede inden kampagnen her bliver sat i gang” udtaler Jacob Strømlund, dansk blogger for FON.


Installationen af FON-routeren er simpel, uanset hvilken internetleverandør man har. Der findes tre forskellige medlemskaber af FON, men det hyppigst valgte giver adgang til det trådløse netværk gratis. Mere information om hvad FON er, og hvordan det fungerer, findes på
http://www.fon.com, hvor du også kan bestille din gratis FON-router.

Martin Varsavsky grundlagde FON i november 2005. Martin Varsavsky er en argentinsk-spansk entreprenør, som har grundlagt flere IT-virksomheder de seneste 20 år, bl.a. Spaniens næststørste teleoperatør Jazztel og Spaniens tredje største internetside og DSL-operatør Ya.com.

For yderligere information kontakt:

Ola Ahlvarsson
Lead FONero, Sverige och Norge
Mobiltelefon: 0708 – 98 43 35
Epost:
ola@fon.com
Skype: olaahlvarsson
openBC:
https://www.openbc.com/hp/Ola_Ahlvarsson/

Om FON:

FON er et foretagende, grundlagt i Spanien, som bygger et virtuelt internationalt WiFi-net med i dag over 20.000 aktive FON-hotspots. Gennem disse hotspots deler FON-medlemmer overkapaciteten af deres internetforbindelse med andre medlemmer, til gengæld får de adgang til trådløst internet i 144 lande, uden det koster en krone. FON er på kort tid blevet verdens største WiFi-netværk.

FON blev grundlagt i 2005 af den kendte argentinske internetentreprenør Martin Varsavsky, og er siden blevet sponsoreret af bl.a. Google og Skype. Visionen er, at alle skal have adgang til trådløst internet i og udenfor hjemmet. FON har i dag over 140.000 medlemmer, men vokser hurtigt – målet er at runde en million medlemmer indenfor et år. Læs mere om FON på http://www.fon.com

Reklamer

2 kommentarer to “FON deler gratis trådløse routere ud i Norden”

 1. povl gade Says:

  By mistake I took contact to FON. Soon afterwards I recieced a mail telling that an order were given.
  Order nr. I. EU- 0047612 are hereby cancelled.

  Regards Povl Gade.

 2. Jacob Strømlund Says:

  Hej Povl,

  Jeg må bede dig kontakte FON direkte da FON shoppen er en “afdeling” for sig selv i FON projektet og jeg derfor ingen indflydelse har på hvordan den håndteres! Såfremt der er nogle problemer med kontakten eller efterfølgende dialog vil jeg meget gerne hjælpe dig men magaboco.dk er ikke stedet. Jeg henviser til http://blog.fon.com/dk eller min mail såfremt der er noget. Men dette er ikke en helpdesk.

  M.v.h.
  Jacob

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: