Magaboco episode 28 UDE NU! DRM og storage på nettet er episodens hotte emner.

by

DRM DØDT!!

Hent mp3 filen her

Forbrugerne er så trætte af forskellige DRM formater der ikke er kompatible, at flere selskaber nu er ved at ændre holdning. Selv Bill Gates har udtalt at han ikke længere tror på DRM.

Det største svenske pladeselskab, Bonnier Amigo, har taget konsekvensen og skifter nu til det ubeskyttede MP3 format. Begrundelsen er at DRM simpelthen er for besværligt at have med at gøre. Musikken er alligevel tilgængeligt ubeskyttet, for dem der absolut vil have det uden at betale.

Selv IFPI og flere af de store musikselskaber, skulle være ved at ændre holdning og vil muligvis til at bruge MP3 formatet, så deres musik ikke er låst til specifikke firmaer så som Apple og Microsoft.

https://www.bibliotekernesnetmusik.dk/ – Fandme iorden at bibliotekern lejer 100numre musik ud til alle danskere over nettet hvert år. Godt nok er det DRM beskyttet så ikke man kan kopiere det men ideen er da sød!

Lej diskplads på nettet – billigt! Jeg har købt 100GB plads – hvorfra jeg hver måned må downloade 10GB. Jeg må uploade lige så meget jeg vil. Jeg kan uploade og downloade dertil med ca. 4mbit’s hastighed direkte hjemme fra værløse. Jeg kan lægge film, foto, musik etc. på drevet – og min iTunes / frontrow kan streame film direkte derfra. Jeg kan sende links til filer på drevet til vennerne – til og med links som udløber og er password beskyttet. Alt dette for den nette sum af: 21 kr. pr. måned. Jeg kan opgradere til en terabyte om det skulle blive nødvendigt. Hvis jeg ellers kørte windows – så har de en klient man kan installere på alle sine maskiner – den sørger for Backup og synkronisere maskinerne – hvis man har lyst til det.

Byebye windows home server.

Jeg glemte lige at skrive at alle kan få 25GB gratis!

…. senere:

Ja – nu har jeg købt noget et andet sted. Denne gang 180GB diskplads med lov til at lave ca. 2TB trafik om måneden! (så behøver man ikke tælle hvor mange gange man streamer en film) Der er darwin server indbygget. Og ikke nok med det: For hver UGE jeg er der får jeg 1GB diskplads mere!! (sindsygt) og ligeledes stiger min lovlige månedlige trafikmængde med 16GB pr UGE! Det er da TOTALT SINDSYGT.

Pris pr. måned 57kr. (den er så tilgengæld fast)

Indtast ‘magaboco’ som promo code og få 97$ i rabat for det første års abonnement! (tak til mio for den ordning!)

Fon søger din favorit cafe!

Så har vi igen gang i FON. Denne gang søger vi spisesteder og caféer i indre KBH der kunne have interesse i at udbyde FON/Internet til deres besøgende. Chr. 4 er de første der har henvendt sig som et fantastisk spisested på Christians Havn.

Morten skriver:

En anden interessant telefon, som jeg synes, I har forbigået, er OpenMoko Linux telefonen. Den skal helt klart afprøves og vil garanteret få nogle fede apps

Check den her:
http://www.openmoko.com/press/index.html

Hot
– Dreamhost.com
– Darwin streaming
– .mov via RSS
– Hey!Watch.com

Not
– Cybercity
– For langt til USA
– Ingen Dreamhost i Europa 😦

Reklamer

15 kommentarer to “Magaboco episode 28 UDE NU! DRM og storage på nettet er episodens hotte emner.”

 1. mio Says:

  Kan også anbefale dreamhost ! Jeg har fået oprettet en magaboco promo code, så hvis nogen vil prøve dreamhost så indtast magaboco som promo code og få 97$ i rabat for det første års abonnement. Dvs. et års abonnement koster noget der ligner 22$, altså omkring 10 kroner om mdr.

  http://www.dreamhost.com

 2. Ulrich Says:

  Kører selv Dreamhost på et par sites og som personlig backup. Der er meget plads og de er serviceminded på en måde som ingen danske hostingfirmaer kan komme i nærheden af. Desværre har i helt ret i hastighedsproblemet. Efter kl. 18.00 (cirka) bliver downloads på Dreamhost meget langsom. Årsagen er naturligvis, at der har USA meget nettrafik, for så er deres “business-day” i fuld gang.

  Derfor er jeg begyndt at kigge på Danmark igen for fremtidig hosting muligheder. Simpelthen fordi hastigheden om aftenen er meget hurtigere.

  Kunne der ikke være nogen der kunne finde på at lave en dansk afdeling af Dreamhost? Det ville være et hit…

 3. Ulrich Says:

  Forresten….. I har da glemt det direkte download link…

 4. Jan Lund Thomsen Says:

  I stedet for Hey!Watch kan man bruge iSquint til OS X til at transcode til iPod video-format. Bare smid en stak filer efter programmet (som i øvrigt er gratis) og tryk på start-knappen, og *boom* så ligger videoerne i iTunes. 🙂

  Samme udvikler har lavet VisualHub der kan encode til andre formater. Det koster til gengæld ca. $24.

 5. Jan Lund Thomsen Says:

  Og apropros begrænsninger på danske webhosts; Rasmus Rasmussen fra podkammeret.dk fik fornyligt en ekstraregning fra Surftown da man mente den trafikmængde hans podcasts genererede var til gene for andre brugere, og at han derfor skulle have en erhvervskonto.

  På trods af af at Surftowns privat-løsninger reklamerer med fri trafik.

 6. mskoua Says:

  Hej –

  Direkte link nu på forsiden … og … totalt cool ide med ‘magaboco’ promo code! tak mio!

  Hilsen Magnus

 7. Thor Says:

  Hej,
  Jeg er helt enig i at netmusik.dk er en fed tjeneste, bare ærgeligt den kun kører på Windows 😦
  I snakker lidt om e-bøger, tjek downlaan.dk. Det er et e-bogsprojekt i biblioteksregi, der netop er gået i drift. Pt ca 1500 titler og det vokser. Mht film er der en mindre projekt (også i biblioteksregi), der arbejder med video on demand. (Igen er der komplikationer med ophavsret, men alligevel…).

 8. mskoua Says:

  cool – det checker vi ud!

  Hilsen Magnus

 9. Magaboco: DRM dødt!! « Library Hacker Says:

  […] DRM dødt!! Published February 8th, 2007 DRM Podcastet Magaboco har i sin episode #28 et indlæg om DRM og skriver i deres […]

 10. Anders Says:

  Enig, at bibliotekernes netmusik er en god ting. Prøv at kigge på https://www.bibcast.dk. Der kan man se kortfilm og dokumentarer hjemmefra, og det er ret cool.

 11. Morten Says:

  Hov hov – Magnus!!.. Hvis nu du besøgte andre sider end apple.com og magaboco.dk, så kunne det være, du havde hørt om OpenMoko ;o)

 12. mskoua Says:

  hehe – ja jeg har efterfølgende godt set det omtalt andre steder. Men jeg venter nu alligevel med spænding til 10. marts hvor udviklerversionen efter sigende skal udkomme.

 13. Morten Says:

  Ja Magnus – og i dag er siden sendt i luften….Check http://www.openmoko.org

 14. mskoua Says:

  Ok – cool. Har du noget med openmoko at gøre?

 15. Morten Says:

  He he – nej, desværre. Det er jeg ikke nørdet nok til. I dag blev den sågar også digg’et…
  http://www.digg.com/linux_unix/Linux_based_iPhone_killer_available_online_in_March
  Det var altså bare Magnus, der var bagud af dansen i episode 28. Men jeg indrømmer da, at jeg ligesom dig er meget spændt på at se, hvad de kan få ud af det. Og sådan som jeg forstår det, er den uden både bluetooth og kamera, hvilket jo er dybt godnat. Men mon ikke 2. generation retter op på det. Der er i hvert fald mulighed for nogle fede apps. Det plejer linux-folket jo at stå for

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: