Magaboco afsnit 32 ude nu! Linux Desktop … nu rykker det!

by

Afsnit 32 kan hentes her:

Google på vej med telefon?


Mange er trætte af windows – åndsvage licensregler – kopi beskyttelse – antivirus programmer – forvirrende vista versioner – tårnhøje hardware krav etc. Er dette mon året hvor Linux bliver det reelle alternativ. Macosx er lækkert – men stadigvæk dyrt når vi skal ordne et helt kontor landskab. Hvad tror vi?


HandBrake nu Handbrake igen … efter at have heddet MediaFork … skidt med den historie … men nu kan vi rippe videre 🙂


Reconstructor – så kan man lave sin egen Ubuntu Linux Distrobution.


Hot
Wink
– iTunes 7.1
– Ruby On rails … IGEN..
– De gule sider
– Leopard Web widgets … det dælme smart
– UPNP
– TDC fra 1. april
– Firefox
– The Linux Action Show


Nothttp://www.save-internet-radio.com/2007/03/02/save-internet-radio/ (Pay per listener)
– Digg skal stramme sig an
– Vista
– SkumTV

Reklamer

15 kommentarer to “Magaboco afsnit 32 ude nu! Linux Desktop … nu rykker det!”

 1. flemse Says:

  Hej
  Tak for et godt show måske lidt for meget linux denne gang(kan ikke komme udenom win desværre)
  Nu snakker I så meget om wiki’s så må I også vide om der findes et program således man kan oprette en wiki på et lokalnetværk(ved godt det er not men vil gerne sørge for informationerne er skjulte fra det eksterne net)

  MVH
  Flemse

 2. mskoua Says:

  http://www.atlassian.com/software/confluence/

  Den er god til mere seriøs brug. Men jeg mener nu stadigvæk det er forkert at have på lokalnettet. Der er jo mange andre måder at sikre ‘sitet på’ – bare tænk på netbankerne.

  Mvh, Magnus

 3. flemse Says:

  Den har jeg også set lidt på.

  Virksomheden skifter til microsoft, og dermed sharepoint, om kort tid, men vi mangler et system i den mellemliggende periode. Vi vil gerne have et system der ligger inHouse istedet for det ligger på nettet.

  Mvh
  Flemming

 4. Peter Hansen Says:

  Det er godt nok sjældent at høre om en virksomhed som “skifter TIL microsoft”. Må vi høre historien bag? Hvad havde I før, og hvorfor skifter I?

 5. mskoua Says:

  Ja det må jeg nok sige. TIL mircrosoft? Held og Lykke med sharepoint …. min erfaringer er kort sagt om det (i enterprise versionen): Det kan en masse som ingen har tid til at udnytte. Derfor ender de fleste sharepoint projekter med det rene ingenting. Den lille sharepoint teamservice har elendig søgefunktion og virker kun hensigtsmæssig hvis du kører microsoft word. Næææ du – du får LANGT mere glæde af en simple wiki. Der kan oven i købet søge….

 6. mads Says:

  jeg syndens at det er for dårligt at når to telefoner ringer til hinanden på sammen til siger de optaget det skal må laves bedre (det skal da på not-listen)

 7. mskoua Says:

  du må vente til næste uges episode til at finde ud af om det kommer med på NOT-listen. Men jeg har skrevet det op som en kandidat. Så må vi se om det overlever redaktionens skrappe nåleøje. Tak for input.

  Mvh, Magnus

 8. Anders Says:

  Hejsa
  Lige et podcast til jeres hotliste, google for lugradio
  Det er de mest sindssvagt morsomme englændere der lavet et rigtigt godt open source podcast, ikke for sarte sjæle dog 🙂
  http://www.lugradio.org/

  Tak for et godt dansk podcast 🙂

  /Anders

 9. mskoua Says:

  Jeg glæder mig til at høre den. Også her må vi se om den klare redaktionens lup. Det er jo en alvorlig ting at være på HOT/NOT listen. Tak for input.

 10. Jan Lund Thomsen Says:

  Når nu Magnus begejstret fortæller om at have opdaget den musikalske mangfoldighed der ligger uden for mainstreamen på P3’s sendeflade bliver han straks skudt ned med bemærkninger som “Morfar!” og “Der er ikke mere gratis musik i Danmark. De har lukket Jagtvej 69.”

  Lidt mere respekt for alternative synspunkter ville klæde jeres udsendelser. Især fordi jeres podcasts lader til at være bygget op om den grundtanke at man ikke behøver at acceptere at noget er godt bare fordi flertallet syntes det.

  Se indad, drenge.

 11. mskoua Says:

  HØRT! (tak for opbakningen til morfar!)

 12. flemse Says:

  Hej

  Jeg kender ikke den store historie bag. Men ved da at vi kører Novell på nuværende tidspunkt og det fungerer ikke optimalt. De dokumenter der bliver udarbejdet kører i forvejen på M$ derfor tror jeg valget er faldet på det.
  Jeg håber ikke at der bliver så mange problemer med det som det ser ud til vi skal forvente.

  mvh
  flemse

 13. mskoua Says:

  Med de rigtige ressourcer, tid og viden bag kan Sharepoint projektet da sikkert lykkes. Jeg kender jo heller ikke lige jeres specifikke behov. Men mit gæt er at der I mange situationer er der langt mere ‘value for money’ ved at vælge en anden løsning.

  Mvh, Magnus

 14. Morten Says:

  Okay har ikke hørt afsnit 32 endnu, så med fare for at blive slagtet m.m. vil jeg tillade mig at henvise til Beryl projektet. Ikke fordi man som sådan kan bruge det til så meget, men nu hvor MS lancerer Vista under at det ser Wow-så-fedt ud, så må man jo nok sige, at Linux med Beryl tørrer r*v i alt hvad man har set af eye-candy fra både Vista og Mac OSX. Se det evt. her: http://www.youtube.com/watch?v=ZD7QraljRfM
  Og har man lyst til at prøve noget tilsvarende uden at installere Linux, kan jeg anbefale at afprøve live-cd-en fra Kororaa
  http://kororaa.org/static.php?page=livecd
  Happy hacking :o)

 15. mskoua Says:

  Ja – både Beryl og Compiz har vi omtalt nogen gange i vores podcast fordi…. ja det er sgu mere cool end hvad man ellers kan se på både Macosx og Vista – og klart medvirkende til at LinuxDesktoppen bedre kan betragtes som en consumer-desktop.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: