Magaboco 41 – Lytterkommentarer, KDE4, Youtube på AppleTV, DRM frit iTunes

by

INDHOLD:
Lytterkommentar

“I giver et godt, veldækkende og informativt indblik i teknologi og IT – og for en gangsskyld også med Apple briller på !

Der er mange flere som burde hente jeres podcast og I bør efter min mening bruge lidt mere krudt på at spede det gode budskab om jeres podcast:-)”

OG

“Jeg vil give Søren ret i at I burde gøre lidt mere for at gøre opmærksom på Jer selv. I kommer med en masse gode informationer og giver mig lysten til at prøve noget andet end M$.”

vi vil gerne gøre mere opmærksomme på os selv… de siger i jo at vi skal.. så øhh.. her er vi. Ring på 36990126 og giv os en lyd kommentar – det sgu mere levende at sætte ind i podcasten. Så kan vi også høre nogen flere stemmer. Det er lidt vanskeligt at koordinere lytter interviews.

KDE4 – bliver det hot? eller not? Det kommer til at indeholde:

1) Qt4 som vil give 20-30% forbedring i ydelsen (og er krydsplatform og til andet end X11)
2) Phonon et nyt multimedie backend til KDE … så man kan bruge xine, gstreamer etc.
3) Nyt device integration framework som hedder ‘solid’
4) Brugerinterface som hedder plasma (nyt panel og superkaramba i et – så man kan få widgets)

Der sker ikke så meget med Gnome … så måske skal man overveje at skrite GUI til oktober hvor kde4 kommer ud.


Lytterkommentar:
“Nu bliver i ved med at snakke om Gmail som virksomheds alternativ til Exchange eller Lotus for den sags skyld.

-men har i selv taget tyren ved hornene og fået jeres egne virksomheder til at bruge gmail? Hvad er erfaringerne? hvis det er, kan man måske finde cases på nettet der beskriver en migration fra exchange -> Gmail??”

Ja – nu bruger vi det selv på arbejde!

AppleTV med youtube understøttelse … måske også til Iphone? Bliver youtube indhold så reincodet til h264? Begyndelsen til enden på …. øhhh hvad var det nu det hed det der venice projekt?

Og det var jo Google som købte Youtube … og der kommer jo en del google på Iphone..

DRM fri musik nu i iTunes … jeg kan høre en lille bitte forskel … tror jeg. men fedt at det er DRM frit. Formatet er stadigvæk AAC.

Amazon på vej med DRM fri musik
http://mediamac.comon.dk/index.php/news/show/id=17152

CAS server nu på vej med GoogleID og OpenID … SÅDAN!

Kommer der ny GUI i macosx leopard?
FOR:
– TimeMachine er meget anderledes…
– Widgets er også meget anderledes…
– Microsoft har lige været på banen med deres table-halløj – som viser en helt anden GUI til windows – men det var meget halvfærdigt… men de må jo føle sig pressede
– Desktop modellen ikke velegnet til store skærme (trække, trække, trække) .. folder hierakiet helt til grin.
– Touchscreen default i lille iphone … men moderMac’en skal bruge MUS (hvor 80’er agtigt kan det blive?)
– tidligere beta / alpha releases MEGET ustabile…

IMOD:
– alle skærmshots viser ikke noget nyt
– tidligere beta /alpha releases havde ikke noget nyt interface
– Ny GUI vil vel betyde at alle programmer skal omskrives…
– Det vil ganske enkelt bare være FOR vildt!

Hvorfor er Iphone anderledes?

– bedre surf
– stor skræm
– del af itunes oplevelsen (podcasts, musik, film, etc)
– touch screen
– design
– del af macosx

Så hvad nu mobilbranche ….? Vil verden være anderledes efter 11. juni 2007? Hvad tror vi?


**Hot**
– Xbox live arcade – Jetpac refuelled
www.gnome-look.org (hehe se mit wallpaper!)
– Gmail til office (nu hos unwire!)
– 15″ MacPro med LED skærm og glossy (nu på vej til unwire!)
– Job hos Unwire
– WWDC rygter…
– Macro funktion på kamera
– Dansk stavekontrol i firefox
– Ny Democracy player 0.9.6
– Google Picas website nu med 1GB fri plads. nice!
– Visualhub! damn – det går stærkt!
– Podjournalen 11 – Magaboco er der!

**Not**
– Arbejdspladser som tvinger en til at køre windows og ikke har forståelse for opensource og mac..
– at sige “digitalkamera” (det er ALLE da)
– Krak købt af Eniro … farvel til en af danmarks ældste virksomheder … og til deres exchange server
– joost – hvem dææææælen gider det?

—-

ANNONCE:
Unwire søger javaudviklere! Er du javaudvikler og kunne tænke dig at arbejde indenfor mobilbranchen – så søger vi udviklere – både nyuddannede og erfarne. Send en mail med CV til job@unwire.dk – her er der en frisk tilgang til opensource og mac 🙂

Reklamer

10 kommentarer to “Magaboco 41 – Lytterkommentarer, KDE4, Youtube på AppleTV, DRM frit iTunes”

 1. flemse Says:

  Hej Tak for en god udseendelse

  Rart at høre at I kigger på de kommentarer der kommer ind. I sagde dog fejlagtigt at der ikke findes en dansk podcast portal, men jeg mener dog at http://www.podhead.dk er en sådan.

  Jeg sørger også for at sige til så mange som muligt at I eksistere, men muligvis er det en ide at snakke med podhead.

  -flemse

 2. mskoua Says:

  Hej Flemse

  Jo vi kender skam godt Podhead – men vi efterlyser en podcast portal hvor vi kan promovere vores podcast – og der synes vi ikke at podhead falder ind under den kategori. Selv om vi har forsøgt at registrere os så godt vi kan på podhead – så kig lige engang på deres site og se hvordan vi er repræsenteret. Det er jo nærmest i usynligt. Og Portalen i sig selv gør ikke noget for at fremhæve sådan en lille uafhængig podcast producent som os. Hvis man vil frem på det site – så må man betale. tsk tsk. Men hvis du kender et andet dansk podcast portal site som ikke har noget imod at verden består af mere end ‘kommercielle’ podcasts så sig til 🙂

  Hilsen Magnus

 3. Søren Hugger Møller Says:

  Sjovt som folk har noget i mod at Microsoft viser produkter der ikke er færdige. Når Apple gør det er det ultrafedt… 😉

  Jeg ved ikke lige hvor i har hørt det med et klistermærke i bunden af kameraer. Så vidt jeg har forstået skal kameraet bare have Wifi, for at kunne fungere med MS Surface. Det er rigtig at nogle af de dimser der blev brugt til at tegne øjne osv. skulle være markerede så bordet kunne genkende dem, men da ikke kameraet.

  Anyway, det er et dejligt show i laver, godt med et dansk supplement til de amerikanske Tech podcasts som Buzz Out Loud og this Week in Tech. 🙂 Jeg skal med glæde smide et indlæg om jer på min blog – selv om den nok ikke er landets mest læste 😛

 4. Mads Frimann Says:

  hej kan i ikke lave et program om programmer i slev bruger og i syndes om

  mads

 5. mskoua Says:

  Tak til både Søren og Mads for kommentarer. Til Søren: Microsoft vilde bord ser jo stinkende fedt ud – men jeg tror sgu der går nogen år eller 10 inden mit sofabord er blevet udskiftet med sådan en karl – og jeg har fået skiftet alle min gadget til at have wifi og klistermærker. Men helt sikkert et hit allerede til næste jul for et par sheiker eller to i en fjern, fjern oliestat. Nææ du, så vil jeg hellere satse mine spareskillinger på det meget mere nært forestående Leopard – halvfærdigt eller ej ;-). Hvis du har en kommentar til det .. så er det på : 36990126!

  Og til Mads: Jo Mads vi vil gerne lave et program med programmer vi selv bruger og kan li’. Det kunne være sjovt om du måske selv nævnte nogen programmer du kunne li’ så kunne vi kommentere på det også? Hvis du har lyst til at medvirke – så ring på vores telefonsvarer og fortæl om nogen programmer du kan li – så tager vi det med næste gang: Ring på 36990126 og læg besked. På forhånd tak for din venlige deltagelse! Det kunne da være rigtig sjovt.

  Hilsen Magnus

 6. mskoua Says:

  Og lige en ting mere til Søren. Jeg har lavet et link til din blog fra Magaboco-sitet. Og vi vil være meget beæret for omtale på dit site – tak for det!

  Hilsen Magnus

 7. Søren Hugger Møller Says:

  Ja, Magnus du har sikkert ret i at Surface ikke kommer lige med det første. Jeg mener dog at have hørt, at MS satser på at have de første klar sidst i 2007. De er i første omgang ment til kommercielt brug, på hoteller, casinoer, butikker etc.

  Jeg er dybt beæret over at have fået et link her på bloggen, og jeg vil da skynde mig at få smækket et indlæg op på min blog 🙂

  Forresten vil jeg mene at
  “- Arbejdspladser som tvinger en til at køre windows og ikke har forståelse for opensource og mac..”
  Burde laves om til noget mere generelt om diverse virksomheder der forventer at, ikke kun deres medarbejdere, men også deres kunder/brugere anvender Windows. Fx har jeg hørt en lille fugl synge om at det nye DR Update ikke fungerer på Mac OS (og sikkert heller ikke Linux) selvom man følger deres instrukser. Jeg her ikke selv kunnet teste dette, da jeg bruger Windows.

  🙂

 8. mskoua Says:

  Ja – DR update er et skole eksempel på en fremragende ide, journalistisk udført udemærket indenfor rammerne – men det rene 03 til den tekniske udførsel. Vi gidder da IKKE kun gå ind på DR’s hjemmeside for at se den slags små klip. Det bør man også kunne se på f.eks. Youtube eller abonnere på via RRS feed – så man kan få nyhederne derhen hvor man befinder sig – og ikke gud-dødme skal tvinges ind over DR hjemmeside og der frygtelige player. Og hvad allerværst er: Så vælger de vmw som formatet i en tid hvor alle andre som ønsker at få deres budskab ud benytter flash eller i det mindste MPEG4. Tsk tsk – det sgu synd for dem som har visionen om en helt anderledes TV-station (bemærk i øvrigt hvor gammeldags det udtryk ser ud i en verden som denne).

  Mvh, Magnus

 9. Søren Hugger Møller Says:

  Ja, det vil jeg give dig ret i. Det havde været meget bedre hvis de havde været lidt mere podcast-agtige med DR Update – men de går åbenbart meget op i at “beskytte” deres indhold…

  Jeg må i øvrigt indrømme at jeg undre mig meget over deres mixede bruge af flash (dog ikke .flv) og wmv :S

 10. mskoua Says:

  HAHAHAHAH ja – det er spot on! Når man kommer ind på forsiden er det flash (der er åbenbart nogen som har tænkt … det skal bare virke der…) .. men når man vil se de enkelte indslag .. så er det vmw (her er det åbenbart ligemeget om det virker..) — HAHAHAHA det sgu sjovt. Nå – det er der jo nok en forklaring på … spørgsmålet er nok nærmere om man orker at høre den… hahahahah!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: