Magaboco 69 ude nu

by

– Asus på vej med Android Netbook – hvor er Apple?

– Youtube download med betaling

– Ubuntu Notification

– Google Push til Iphone

– HP laver interface til Ubuntu

– 3G priserne stiger! Whaat!!

– Gnome Do – med Docky

Getting Real

Magaboco gennemgår i denne udsendelsesrække bogen “Getting Real” fra 37 signals.

Kapitel 2

– Mindre masse

– Hold omkostningerne små

– De tre Musketeer.

– Begrænsninger giver styrke

– Vær dig selv

Denne uges Internet TV

– Pandora Iphone App Redfined net Radio

(Bliver NetRadio bliver mere tilgængeligt end radio?)

Hot og Not


Hot

– Safari 4 Beta

– Billedgenkendelse i iPhoto

– Macosx på Wind

Not

– Når Iphoto forveksler personer

– Netkort på ny wind

– Told og skat

Reklamer

4 kommentarer to “Magaboco 69 ude nu”

 1. Adam Bindslev Says:

  I efterlyste folk som bruger Google Apps for Business i deres virksomhed – og deres erfaringer med det.

  Vi skrottede Exchange serveren for 1 år siden og oprettede Google Apps konti til selskabet. Det var dengang hvor man fik 100 brugere gratis – det er siden skåret ned til 50 (men man har stadig 100 brugere, hvis man meldte sig til i god tid).

  Generelt har oplevelsen være positiv. Vi har datterselskaber i Danmark, Vietnam, Egypten og Sydafrika – alle kører på samme maildomæne. Det er simpelt at administrere – så vi har kunnet spare en fuldtids medarbejder til at tage sig af mail-server arbejdet.

  Kalender og mail fungerer optimalt. Der er ingen problemer. Med Google Sync for iPhone er det stort set kun lige den der push-email som mangler. Men jeg er ligesom jer ret sikker på at det kommer. Det er jo en naturlig forlængelse af den Active Sync løsning som de allerede kører.

  Docs bliver også flittigt brugt. Vi kører mange projekter, hvor vi arbejder sammen på tværs af organisations og landegrænser – også hvor vi har helt eksterne partnere med. Muligheden for at dele dokumenter via Google Docs, har virkelig hjulpet på dette. Og det at der sker fra eget maildomæne forhøjer bare troværdigheden ved det.

  De andre features har vi ikke brugt så meget. Enten fordi vores organisation ikke er klar til det – eller fordi de virker ufærdige i Google Apps.

  Eneste virkelige irritationsmoment har været startsiden. Som administrator, havde jeg håbet at jeg kunne benytte Google Apps startsiden som en art intranet. Men da jeg ikke har nogen mulighed for at styre medarbejdernes maskiner, så vil mine “foreslåede opsætning” hurtigt blive ændret. Der savner jeg virkelig at kunne låse en konfiguration – eller tilføje nye funktioner som så automatisk fødes ud på de eksisterende sider. Som det er i dag vil ændringer på “grundsiden” kun have indflydelse på nye konti. Det gør det reelt ubrugeligt til f.eks. corporate kommunikation eller lignende.

  Men altså – så må man jo bare lave et “rigtigt” intranet ved siden af. Det havde bare været fedt hvis det var i samme løsning.

  • boco Says:

   Hej Adam.

   Det lyder super interessant – tak fordi du delte.

   Jeg har lige et enkelt spørgsmål. Hvor mange brugere har du/i? Hvad gør i, når i arrangerer møder? Er der den berømte “free/busy” funktion som der er på exchange?

 2. Adam Bindslev Says:

  Vi har ialt 61 ansatte på nuværende tidspunkt. Det er naturligvis sjældent at vi skal invitere dem alle til møde (det er aldrig sket), men det sker da at vi f.eks. holder kurser med 12 deltagere fra forskellige verdensdele.

  Udover de ansatte kører vi også booking af mødelokaler via kalenderen.

  Free / busy er der – og virker fint. Man klikker simpelthen på “check guest and ressource availability” og kan så tilføje de personer / genstande som man ønsker at booke. Hvis de er booket kan man bede systemet om at lede efter en “vindue” – nøjagtig som Outlook.

  Free / busy kræver kun at man har delt kalendere med hinanden – man behøver altså ikke at være på samme domæne for at bruge funktionen. Her har Google (igen) en fordel fremfor Exchange, som jo ikke lader mig dele på tværs af virksomheder og den slags (i hvert tilfælde ikke så nemt).

 3. mads frimann Says:

  kender i et program som gør at man kan udvikle iphone apps uden at eje en Mac

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: