Magaboco 74 – Fremtidens IT-afdeling

by

Magaboco holder temadag og bruger tiden på at snakke om hvilken rolle, samt hvordan fremtidens IT-afdeling kan være skruet sammen om bare 2 års tid. Lyt med og kom med dine kommentarer her på bloggen.

Reklamer

2 kommentarer to “Magaboco 74 – Fremtidens IT-afdeling”

 1. Michael Olsen Says:

  Lidt om facebooks setup: http://www.datacenterknowledge.com/archives/2009/10/13/facebook-now-has-30000-servers/

 2. Klaus Jensen Says:

  Årsagen til at fastholde en traditionel IT afdeling, handler i bund og grund om datafortrolighed og tilgængelighed. De fleste virksomheder er i dag ikke parate til at give slip på deres data. Forestil jer F.eks. at DR skulle bruge cloudcomputing og havde alle deres afsnit at Forbrydelsen 2 liggende ude i skyen. Den usikkerhed, som dette giver, det er den som virksomhederne betaler dyrt for. Hvis man kunne forestille sig, at det sidste afsnit af Forbrydelsen 2 bliver lækket til Youtube – Det kunne blive grimt. Jeg tror ikke DR ville miste seer på det, men seerne ville ikke få den samme spænding ud af resten af afsnittene. Det er frygten for at dette skulle ske, der gør at virksomheder som DR holder alle data internt.

  Samtidigt ved at lægge alt ud i skyen i traditionelle åbne miljøer, så fjerner i en hver mulighed for virksomheden til at kunne tage backup af virksomhedens data. Selvfølgelig er det jo en aftale man kunne tegne med udbyder, men hvis man gør dette, så kommer denne aftale til at koste dyrt. Det sker, at brugere får slettet eller overskrevet deres dokumenter/filer ved et uheld – I sådanne tilfælde ville det være rart for den enkelte (og virksomheden), at kunne restore dokumentet som det så ud før uheldet.
  Derfor handler brug af interne IT afdelinger i dag om at have kontrol med data og tilgængeligheden af data.
  Tilgængelighed er i denne sammenhæng er et sjovt ord, for det handler ikke om 100% oppetid. Det handler, der imod om at vide, hvornår vi er kørende, hvornår der er service vinduer og ikke mindst at kunne bestemme, hvornår der skal være servicevinduer.

  Hvis vi så bevæger os lidt længere ud til brugerne, så vil de stadigvæk have behov for en form for computer – Skal vi helt tilbage til 80’erne og kun have en terminal, hvor du intet kan uden netværk? Hvis der er behov for noget, som er lidt bedre, som en netbook, så vil det stadigvæk kræve, at disse computerer overholder visse standarder. For at sikre datatrafikken til og fra computeren vil der for eksempel være behov for firewall og antivirus.
  Desuden findes der et stort problem ved cloudcomputing, hvilket er, at du har behov for at altid at være på internettet med en rimelig båndbredde hele tiden. I dag mener jeg ikke at mobilt bredbånd er hurtigt nok over alt. I hvert fald ikke ude på landet.
  I denne sammenhæng er det så interessant og se, hvilket fordele en udbygning af nettet 3G mobilnettet og 4. generations mobilnettet kan give.

  Jeg er dog helt enig i, at centrale IT afdelinger bliver i de kommende år, udfordret på en måde, som ikke har været set tidligere. Ikke mindst fordi tidligere var IT noget, som almindelige personer ikke turde pille ved, af frygt for at ødelægge noget for dem selv. I dag kan rigtigt mange personer faktisk hjælpe en computer på ret kurs igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: