Magaboco 75 – (Santa) Klaus

by

CLOUD COMPUTING – EN FUSER? Vi har fået en rigtig god kommentar fra en lytter på forrige afsnit om “Fremtidens IT-afdeling” – men vi er jo – selvfølgelig – ikke enige 🙂 Det bliver til en god snak om udfordringerne ved Cloud Computing, SAAS m.m. Og OpenOffice skal da også lige med – vi har udført den højt videnskabenlige KONE test! Lyt med og kom med din kommentar på bloggen!

Reklamer

3 kommentarer to “Magaboco 75 – (Santa) Klaus”

 1. Christian Vest Hansen Says:

  Det her med openid til diverse cloud løsninger synes jeg er en ret interessant udvikling, men jeg synes samtidig også at der er en ret central use case som er blevet lidt overset.

  Pointen med et system som eks. active directory er jo, at så har man in-houset sine log-ins og man kan styre dem centralt. Folk bliver jo fyret eller fratræder, og ansat en gang imellem og så er det vigtigt at folk får tildelt eller frataget deres log-in til diverse systemer.

  Det er her at det bliver besværligt hvis man har alle mulige openid kontoer hos gmail og facebook, som egentlig er folks private kontoer men som bliver brugt i embeds medfør.

  Det jeg tror ville være en god fremtid er, hvis den enkelte virksomhed har sin egen openid provider – og så kan det godt være at de har lejet den hos nogen som tilbyder det som en cloud løsning. Men virksomheden har sin helt egen provider hvor man centralt kan styrer log-ins for de ansatte. Det næste skridt er så, at man kan bruge denne provider til at logge ind i alle de cloud løsninger man nu måtte have brug for; gmail, docs, dropbox, podcastmachine, yammer, etc.

  Altså alle de cloud systemer som bruges af de ansatte når de arbejder, der skal man også anvende et log-in som er styret af virksomheden istedet for de enkelte privat-personer.

  Men det der mangler er at openid bliver mere udbredt. Eks. kan du ikke logge ind i gmail med en vilkårlig openid provider. Google Apps Premier kan dog godt integrere med noget SAML baseret SSO, så måske ligger fremtiden i at der er nogen som tilbyder hostede OpenID+SAML baseret log-in løsninger til firmaer.

  Jeg håber og tror at det er sådan sikkerheden kommer til at den log-in baserede sikkerhed kommer til at fungere i fremtiden. Man slipper for at have alle mulige passwords rundt omkring som man ikke kan huske, og bliver det nu også gemt ordentligt og den slags, samtidig med at man som virksomhed beholder den tætte kontrol med hvem der har adgang til hvad.

  En helt anden ting: jeg er holdt helt op med at bruge OpenOffice. Jeg har det sådan at, hvis ikke det er plain-text så skriver jeg det enten i Google Docs eller som en Wave. Og det sjove er, at den primærer grund til at jeg er holdt med at bruge OOo er dens opstartstid. Docs eller Wave kan simpelthen loade så meget hurtigere end det her monstrum af en desktop applikation kan starte op. Man skulle ellers tro at det burde være omvendt men nej. Hvilke er lidt sjovt når man tænker på hvordan webben så ud for bare fem år siden. Og om fem år, med endnu hurtigere browser, HTML5, WebSockets og SPDY (hvis det bliver til ngoet) bliver forskellen endnu størrer. Der vil OOo (og MS Office for den sags skyld) stadig være et stort monstrum mens Docs både kan mere og loade hurtigere.

 2. mads frimann Says:

  hej

  det er godt nok længe siden jeg skrev sidst for har ikke haft så meget tid efter at være kommet på efterskole men tjekker nu alligevel siden mindst en gang om ugen for syndes stadige i er for nice.

  men vil altså på ingen måde gi jer ret i at den nye office er dårligere (sværere) end den gamle eller open office.
  der er selvfølgelige en (meget) kort tid hvor det hele er ny men hvis man bare lige lærer det at kende er det meget nemmere og hurtigere at gå til.
  det er da i hvert fald min erfaring og har brugt det gamle i lang tid også så.

 3. mads frimann Says:

  hvordan går det endeligt med FON syndes det er længe siden man har hørt noget til det.

  og en ting der er hot er at det snart kommer filmmen Avatar og Avatar : the last airbender

  glæder mig mest til den sidste da jeg har set tegneserien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: